HTML

3 hét, 4 gyerek

4. gyerek születik egy budapesti családba, és addig már csak 3 hét van. Visszaszámlálás indul!

Friss topikok

  • Pannaa: Nagyon várom én is a folytatást(esetleg kééépeket is...) Remélem nem hagyod abba, fantasztikus aho... (2012.11.29. 12:21) Itt a vége...

Címkék

Ember tervez...

Lilacsiga 2012.11.17. 22:28

Mit is gondoltam, hogy 3 kisgyerek mellett lehet tervezni?!? Épp elégszer kerültünk már olyan helyzetbe, hogy nyaralásra, utazásra, vagy bármi fontos programra alig bírtunk elindulni, mert az utolsó pillanatban valamelyik kiscsaj lebetegedett.
Most még nem borult olyan elképesztően a program, de a tét is sokkal nagyobb, mint egy valamikori balatoni utazásnál.

A tervezhetőségnek köszönhetően tökéletesen leszerveztük, hogy a lányok hétfőn reggel oviba-iskolába menjenek, míg mi a kórházba indulunk a tervezett császárra. Az egész család tudja a forgatókönyvet, mindenki a helyén, minden pontosan megy... Aha, na persze.
Ma reggelre középső lányom belázasodott, hányt is, harmatgyengén fekszik a kanapén. Egy édesanya mit tesz ilyenkor? Megállás nélkül pátyolgatja, ölelgeti, gyógyítgatja a gyerekét. Tartja a hányós lavórt, meleg homlokot simogat, délután az ágyban összebújik a betegeskedő kicsivel. És mit tegyen egy édesanya, akinek 2 nap múlva makkegészségesen kell megjelennie a kórházban, a legkisebbet világrahozandó?
Hát ugyanezt, nemde?
A mai napon utolsó kis szusszanásnyi időnk lett volna a férjemmel, napközben Mamával mulatoztak volna a csajok, míg mi bármit is csinálunk, leginkább alszunk.
De így csak a legkisebb - legnagyobb ment Mamával, a középsőt itthon ápoltuk. Nincs még olyan nagy dráma, de egy kóbor vírus a legkevésbé sem hiányzik most. Főleg nem úgy, hogy bárki más (és ez zsinórban szokott történni) elkapja. Mi lesz így a szépen felépített kis programunkkal, kinek-kinek a saját élete folyásával, ovival-iskolával, és hát ugye, nem utolsó sorban a kórházi programokkal? Mi lesz, ha én is lebetegedek???

Önmagam vidítására elmesélem azt is, ami terv szerint tökéletesre sikeredett:
elmentem a felnőtt (!!!) barátnőimmel bozsolés estére. Húúúú de jó volt. Istenien tökéletes menüt kaptunk a kóstolásra kínált friss francia vörösbor mellé, és hatalmasat beszélgettünk. Én persze már nem tudok nyugton ülni, ficergett a pocakomban a kisfiam, bizsergett a lábam, de akkor is maradtam, amíg majd ránkzárták a bisztrót. Jó volt, na, nagyon jó.
Az anyák minden olyan estéből kifacsarják a maximumot, amikor mindent rendben hagyhatnak otthon, és úgy jutnak el mulatozni. Csütörtökön még utoljára sikerült is! 

A kórházi pakkot időközben összeraktam, minden kivasalva, a polcon rendben sorakoznak a holmik, kipipáltam szinte mindent a listámról. Most mégsem mondhatom azt, nagy mellénnyel, bizonyossággal, hogy már csak 2 nap... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lilacsiga.blog.hu/api/trackback/id/tr154911990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása